torsdag 2 december 2010

Trendigt med vedeldning

Numer kan man inte slå upp ett enda inredningsmagasin utan att se bilder på ved. Ved i korgar, ved travad mot vitrappade väggar och ved som sprakar i braskaminer. Jag är beroende av vedeldning på riktigt och undrar hur många av trendmagasinens läsare som skulle vilja dela den upplevelsen?
För det första - ved och ett välstädat hem går INTE ihop - alls. Ved skräpar ner. Vid inbärandet, vid inläggandet i braskaminen och framför allt när askan ska bäras ut. För att inte tala om hur stökigt det blir när man i frustration över en brasa som inte tar sig puffar vildsint med blåsbälgen och aska sprids över rummet. Ved kan också slita väldigt på ett förhållande. Särskilt när det är tomt i vedlåren, klockan är halv 11 på kvällen och det är sisådär -20 där ute. Slutligen ska veden lagras någonstans - hur gör de trendkänsliga med det om de har en designad standardtomt på 400 kvadratmeter runt huset?
Kanske köper de helt enkelt trivselbrasan från Clas Ohlson - den som går att montera på väggen och ansluta till vägguttaget.
Men inte tusan värmer den som min!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar