onsdag 2 februari 2011

Livet är fyllt av saker att fundera på...


...som till exempel hur det går till när priset ändras på Q-star mackens  skylt i Malexander? Åker någon omkring och skruvar manuellt på skyltarna eller sköts det hela elektroniskt från något centralt kontor någon stans? Och om så är fallet – varför ändras då inte priset samtidigt i Malexander som i de lite större orterna där jag ibland tankar? Vi har haft rejält mycket billigare bensin flera gånger under vintern – ett kanske omedvetet men mycket välkommet glesbygdsstöd!
Idag har jag funderat MYCKET på om finns någon ekonomi i det enorma utflödet av reklamblad. Vem läser dem –jag gör det aldrig. . . Man kan också fundera över ekologin i denna påtvingade reklamflodvåg . Papperskvalitén är inte av det lätt-återvunna slaget och det går åt drivmedel i det fordon som transporterar runt skräpet. Idag räknade jag till 12 reklamblad i lådan - tolv! Och värst är att det numera alltid levereras ett eller två blad invikta i dagstidningen också.
Annat jag funderar på är hur molnen kan driva så snabbt förbi på natt himlen men ändå aldrig helt skymma månen som lyser så starkt där bakom . Eller hur det kan finnas flera lager is, med vatten emellan, på sjöarna. Hur kom det vattnet dit – och varför fryser det inte?
Kanske funderar jag för mycket, eller har för lite annat som sysselsätter min hjärna. Men nog måste samma princip gälla för hjärnor somför muskler – use it or loose it? Är det inte därför folk löser korsord och Sudoku? Funderar jag vidare...

3 kommentarer:

  1. Hej! Ville bara säga att det är en sån fin blogg du har :) Och välskriven!! kram

    SvaraRadera
  2. Hej, vill tacka för en trevlig läsning.
    Jane Bornsäter Svensson Saxabäcken

    SvaraRadera