fredag 21 januari 2011

Dags att kavla upp ärmarna!

Jul och nyår överstökade - nu är det dags att ta tag i alla idéer och se till att de blir av också. Jag går liksom lite i idé under vintern. Klarar av det praktiska men vill sedan gärna sitta och murra framför brasan i lugn och ro. Men nu får det vara färdigmurrat - ska det bli något Nytt Liv i Malexander så krävs det en hel del jobb också - basta!
Allra viktigast är att fokusera på de två saker som kan generera inkomst - turridningen och uthyrning av hus till turister.
Det är bra att bo i ett hus som man planerar att hyra ut. Alla de fel och brister som vi börjar vänja oss vid, och inte längre ser, måste faktiskt korrigeras innan vi kan begära att någon annan ska vilja betala  för att bo här. Så det innebär ny diskmaskin, ny toa och framför allt nytt golv i köket/vardagsrummet. Håhå jaja....

Efter en samvetsgrann inventering av hästflocken inser vi fakta - vi har inte tillräckligt många stadiga, välridna hästar för att kunna dra igång turridning till våren. Tre ston ska vara mammalediga, Theo är fortfarande inte inriden och då återstår Tara och McGregor....
Så vad gör man - med 9 hästar i hagen ? Köper tre till förstås!! Vi hade turen att hitta Omela, Rostra och Borka, tre lurviga Basjkirhästar som gått turridning i Sörmland i 6 år och fantastiskt nog var till salu.  Med deras hjälp kommer vi att kunna erbjuda turer till våren. Så nu gäller det att isen försvinner för inga av hästarna är särskilt bra på att åka skridskor...

Själv har jag skaffat isdubbar till kängorna och jag struntar fullständigt i om det är tantvarning på dem. Det är UNDERBART att kunna gå utan att halka. Dessutom är jag väl redan tant om man ska vara riktigt noga :)

11 kommentarer:

 1. Oj, basjkirer! Vad häftigt! Jag är jättesugen på att åka ner till er så fort snön smält. Tänkte ni rida in Theo i sommar?

  SvaraRadera
 2. Bilder på de nya hästarna required!!

  SvaraRadera
 3. Det kommer det kommer !!!

  SvaraRadera
 4. Susanne Karlsson23 januari 2011 12:19

  Underbart att ni satsar!! Önskar er lycka till och skulle jag inte själv ha stallet fullt med hästar skulle jag boka turer hos er! Ska rekomendera er!! Kram

  SvaraRadera
 5. Tack Susanne - det värmer! Och om Theo - ja hm, han är ju liksom under inridning...Men hon som skulle göra jobbet tröttnade liksom lite i somras! Men han har blivit MYCKET mognare nu ;)

  SvaraRadera
 6. Vad spännande! Har ni fått hem era nyförvärv ännu?
  Sedan blir jag ju lite nyfiken, ni ska hyra ut ert hus till turister skriver du. Men var ska ni själva bo då? Eller ska ni hyra ut vissa rum i ert hus och dela kök och bad med turisterna?
  Hursomhelst så verkar det jättespännande med turridning och att hyra ut boende till turister, jag önskar er lycka till och ser med spänning fram emot att få höra om fortsättningen.

  SvaraRadera
 7. Vi har två hus på ranchen - och har bott i det ena nu i vinter och ska flytta in i det andra till sommaren. Inte bara för att det är roligt och uppfriskande att flytta :), utan mest för att det äldre boningshuset behöver dräneras och få ett nytt kök innan vi kan bo i det. Så ja, det är mycket som ska hända denna vinter&vår!!

  SvaraRadera
 8. Vad skoj att Tumbo fick en ny ägare och det dessutom på sätt och vis kommer fortsätta i samma anda! Jag var själv där på läger för några år sedan och tyckte det var lite sorgligt när jag läste att det var tillsalu men nu nu vet jag att jag åter igen kan komma till Tumbo fast för turridning och kanske kunna göra ett återbesök till nyponstugan och comviq stenen och få njuta av den underbara naturen kring gården igen :)

  SvaraRadera
 9. Du är hjärtligt välkommen! Vi hoppas att många "gamla" Tumbo-elever ska hitta vägen tillbaka till sommaräventyr på hästryggen.

  SvaraRadera
 10. Som gammal Tumbo-personal så tycker jag att det är riktigt kul att det finns glädje och engagemang på gården igen! Önskar er lycka till med verksamheten och allt fixande! :-)

  SvaraRadera
 11. Tack-det värmer i vinterkylan! Fick första förfrågan om bokning idag dessutom, så "here we go" :)

  SvaraRadera