söndag 27 mars 2011

Modeblogg Tumbo style...

Väldigt många bloggar handlar om kläder. Det kanske ligger något i det, att så många är så intresserade av vad andra människor har på sig - och varför. Varför skulle mina läsare vara annorlunda, frågar jag mig? Så här kommer en modeblogg - Tumbo Style!

Den här vintern har även jag fokuserat väldigt mycket på kläder - och mitt intresse har varit på stort allvar. Utan mina speciella favoriter hade jag dött - eller i vart fall nära på...och utan vissa av accesoirerna vet jag verkligen inte hur jag hade klarat av att gå till jobbet!

Låt mig börja med att visa mitt absolut bästa fynd - någonsin! Temperaturer under -15 kräver extrem utrustning även här i Malexanderskogarna. Speciellt runt rumpan...och en speciellt kall lördag fick jag ett tips om världens varmaste byxor från före detta grannen Anders.


Arméns vaddbyxor - finns i alla möjliga skojiga storlekar både på längden och på bredden - men tyvärr bara en färgställning! Kostar 125 riksdaler på ÖoB i Skänninge - skynda er o köp - det kommer en vinter till i år ....
Man blir otroligt varm och skön runt "mitten" och långt upp på ryggen i de här. Siluetten blir typ Michelingubbe - det ska erkännas - men vem bryr sig - bara man är varm!

Varma strumpor kommer därnäst på listan - och även här har armén mycket att bidra med. Inte så konstigt kanske när man tänker på alla dessa krakar till unga män som har vandrat för kung och fosterland i ur och skur...
Så jag rekomenderar ullfrotte närmast kroppen och Kronans stora vita yllesockor utanpå - det klarade de flesta köldknäppar.
Längst ned i bild vinterns viktigaste accesoir. Utan mina isdubbar hade jag definitivt inte tagit mig till och från stall och hästhagar. För att inte tala om hur illa det kan gå att bära vattenhinkar på isigt underlag...


Vintage är inne - och jag har dragit mitt strå till den stacken också. För sisådär 25 år sedan provade jag min lycka som klädimportör - i mycket liten och amatörisk skala. Kläderna jag ville sälja - Nya Zeeländska Swanndri jackor, västar och arbetsskjortor i ull - var det definitivt inget fel på. Inte min entusiasm heller - men marknadsföringen och killerinstinkten som säljare kanske inte stark nog...
Hur som helst slutade äventyret med att jag och min närmaste familj är väl försörjda med fina yllekläder! Min Swanndri-väst är lite sliten men fortfarande det allra bästa man kan ha under jackan en kall vinterdag. Och nästan lite inne - eller ?
Avslutningsvis det  viktigaste av allt - mössa och vantar! Jag skulle gladeligen betala 2000 kronor för denna mössa - om den inte redan var min! Varför? För att den sitter kvar på huvudet även när man böjer sig framåt, håller öronen varma och aldrig glider vare sig upp eller ner över ögonen. Helt enkelt ovärderlig. Vantarna - hans majestäts de också. Egentligen inte de bästa - men billiga...så jag kan ha tre par i omlopp samtidigt. Då gör det ingenting att Strimma tappar bort en vante, jag blöter ner två om dagen och Theo råkar trampa ner en i snön....Kvantitet före kvalitet i detta fall.
Och snart är det dags för VÅRMODE - ÄNTLIGEN!

7 kommentarer:

 1. Lisabet Waljanson28 mars 2011 11:30

  Alltid kul me kläder - och Malexanderanpassade! Glad vår! Lisabet

  SvaraRadera
 2. Dags att ta klädlagret från New Zeeland på Bakluckeloppisen? Med denna utmärkta fotokatalog har vi alla fallit!

  SvaraRadera
 3. Japp - det var väl det jag trodde - kläder ÄR intressanta!

  SvaraRadera
 4. Jasa, Swanndri i Sverige - for sa lange sedan visste inte jag. Kul att lasa!

  SvaraRadera
 5. Det var alla Ians stänglingskompisar i england( Kiwis de flesta!) som hade Swanndri på sig jämt och så föddes iden att importera till Sverige...inte mycket man INTE försökt sig på under åren!

  SvaraRadera
 6. Haha, älskar det här inlägget, fick mig att skratta gott :).

  Hoppas ni har det fint!

  //Kristin

  SvaraRadera
 7. Äntligen någon mer än jag som fattat hut viktigt det är med en anpassad outfit i stallvärlden. Vad är tjusigt mode mot praktiska kläder? Nada!
  Ett litet tips dock till din i det närmaste perfekta garderob: Lovikkavantar!! Outstanding, alltid. De värmer även när de blir fuktiga eller blöta av snö eller vatten. Jag fryser a l d r i g när jag har lovikkavantar på händerna.

  SvaraRadera